Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 dojrzałe pomidory • 10 pomidorków koktajlowych • 25 dag przecieru pomidorowego • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1/2 puszki groszku konserwowego • 2 kiełbasy podwawelskie lub śląskie • makaron nitki • olej do smażenia • zioła prowansalskie • czosnek granulowany • ostra papryka w proszku • łyżka cukru • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu spaghetti (mogą ew. być też wstążki), 1/2 małej dyni hokkaido (ok. 80 dag), 40 dag chudej miękkiej wołowiny, np. zrazówki, 5 gałązek rozmarynu, 3 jajka, 100 ml śmietany kremówki 30 proc., 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, świeżo mielony czarny pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag dyni hokkaido, 50 dag makaronu grube wstążki (tagliatelle), 3 szalotki, 1 ząbek czosnku, 2 łodygi szałwii, 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 4 dag masła, sól morska, świeżo mielony czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:10)

    Składniki dla 4 osób: 12 płatów makaronu do lasagne • cebula • 4 ząbki czosnku • 10 dag boczku wędzonego • jabłko • 10 dag serów pleśniowych (lazur, gorgonzola, rokpol) • 4 łyżki śmietany 18 proc. • 5 dag startego sera żółtego • 8 dag masła • 3 łyżki mąki • 0,5 l mleka • gałka muszkatołowa • olej • 2 łyżki oliwy • sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki: na 4 porcje, główka brokułów, 2 ząbki czosnku, łyżka orzechów włoskich,15 dag tartego parmezanu,szklanka oliwy, sól, tłuczony kolorowy pieprz, 2 łyżki masła, 10 dag pomidorków cherry, 40 dag makaronu penne

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (11:00)

    Składniki: 1 dynia (ok. 1,2 kg), 10 dag wędzonego boczku, 30 dag fileta z indyka, 2 cebule, 2 łyżki oliwy, 1 puszka pomidorów, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, po 4 dag masła i mąki, 250 ml mleka, 25 dag śmietany kremówki, 12 płatów makaronu lasagne, 10 dag mozzarelli, 5 dag parmezanu, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (11:00)

    Składniki: 60-70 dag miąższu dyni (bez skóry i pestek), 10 dag masła, 4 szalotki l60 dag pieczarek, 40 dag makaronu (np. kokardki), 150 ml śmietany kremówki, 8 łyżek startego parmezanu, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, natka do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (10:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 50 dag dyni, 25 dag makaronu cannelloni, 25 dag szpinaku, 3 łyżki masła, 5 dag orzechów laskowych, 2 żółtka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 20 dag parmezanu i sera ricotta, 1 paczka fixu do spaghetti 4 sery, 400 ml mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki: 5 dag orzeszków piniowych, 1 mały pęczek natki, 1 mały pęczek bazylii, 5 dag startego parmezanu, 8 łyżek oliwy, sól, 1 ząbek czosnku, 2-3 łyżki soku z cytryny, 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki), 10 dag rukoli, pieprz, 30 dag pomidorków mini, 15 dag wędzonego łososia w kawałku, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, cytryna do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:05)

    20 dag makaronu orecchiette albo średnie muszle, sól, pieprz, 30 dag brokułów, 4 jajka, 100 ml mleka, 25 dag śmietany kremówki, 7,5 dag tartego parmezanu, 1 ząbek czosnku, 1/2 pęczka tymianku, 12,5 dag wędzonego boczku, 1 łyżka masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0