Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 15 dag makaronu kokardki, 4 parówki, 1/2 żółtej papryki, 1 mała czerwona cebula, 1/2 małej cukinii, 2 łyżki oleju qsól qpieprz; sos: 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka octu ziołowego, szczypta bazylii, soli i pieprzu

    Czytaj więcej Komentarzy:2
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 15 dag drobnego makaronu typu ryż, tzw. orzo, 1 filet z kurczaka, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 mała czerwona papryka, 15 dag sera typu feta (najlepiej light),1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka sosu sojowego, 2 gałązki świeżej bazylii; dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 roztarty ząbek czosnku, szczypta soli i pieprzu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 8 porcji: • paczka makaronu lasagne • kilogram mielonej wołowiny • 2 puszki pomidorów • cebula • 3 ząbki czosnku • olej • 10 dag parmezanu • sól • pieprz • ostra papryka • cukier. Beszamel: • pół l mleka • 4 łyżki masła • 2 łyżki mąki • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Składniki: 35 dag makaronu wstążki, duża gruszka, 10 dag sera z niebieską pleśnią, garść orzechów włoskich, oliwa. Sos miodowy: 2 łyżki miodu, sok z połowy cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 opakowanie makaronu wstążki, 40 dag filetu z ryby morskiej,1/2 cytryna, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, mąka, 4 pomidory, sól, pieprz, słodka mielona papryka, olej do smażenia, bazylia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 opakowanie makaronu tagliatelle, po pół małego bakłażana i cukinii, cebula, 20 dag pieczarek, oliwa, 2 pomidory, 2-3 ząbki czosnku, sól, puszka szpa ragów, pieprz, pół pęczka świeżej bazylii

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 opakowanie makaronu penne, 20 dag pomidorków koktajlowych, po kilka łyżek zielonych i czarnych oliwek, 10 dag sera mozzarella, pół pęczka bazylii, 3-4 łyżki oliwy, czosnek, ocet winny, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: ● 1/2 opakowania makaronu lasagne ● 3 łyżki mąki ● 3 łyżki masła ● 2 szklanki ciepłego mleka ● sól ● pieprz ● świeżo starta gałka muszkatołowa ● 400 g twarogu ricotta ● 200 g wędzonego łososia w plastrach ● pęczek jarmużu (bez łodyg, posiekany) ● 1/2 pęczka koperku ● 1/2 szklanki startego sera typu parmezan ● 1/3 szklanki bułki tartej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 20 dag makaronu spaghetti • 20 dag świeżego szpinaku • 4 łyżki pestek ze słonecznika • 4 łyżki rodzynek • 2 łyżki suszonej żurawiny • 4 łyżki płatków migdałowych • 2 łyżeczki masła • łyżka brązowego cukru • 4 łyżeczki keczupu • kilka liści sałaty lodowej • pieprz • sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 2 osób: 30 dag makaronu penne • 30 dag pomidorków koktajlowych • mała cukinia • cebula • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 3 pomidory • łyżka pomidorów suszonych • 2 garście rukoli • szczypta bazylii • olej • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0