Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 opakowanie makaronu penne, 20 dag pomidorków koktajlowych, po kilka łyżek zielonych i czarnych oliwek, 10 dag sera mozzarella, pół pęczka bazylii, 3-4 łyżki oliwy, czosnek, ocet winny, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: ● 1/2 opakowania makaronu lasagne ● 3 łyżki mąki ● 3 łyżki masła ● 2 szklanki ciepłego mleka ● sól ● pieprz ● świeżo starta gałka muszkatołowa ● 400 g twarogu ricotta ● 200 g wędzonego łososia w plastrach ● pęczek jarmużu (bez łodyg, posiekany) ● 1/2 pęczka koperku ● 1/2 szklanki startego sera typu parmezan ● 1/3 szklanki bułki tartej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 20 dag makaronu spaghetti • 20 dag świeżego szpinaku • 4 łyżki pestek ze słonecznika • 4 łyżki rodzynek • 2 łyżki suszonej żurawiny • 4 łyżki płatków migdałowych • 2 łyżeczki masła • łyżka brązowego cukru • 4 łyżeczki keczupu • kilka liści sałaty lodowej • pieprz • sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 2 osób: 30 dag makaronu penne • 30 dag pomidorków koktajlowych • mała cukinia • cebula • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 3 pomidory • łyżka pomidorów suszonych • 2 garście rukoli • szczypta bazylii • olej • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 6-7 grubszych plasterków surowego boczku, 40 dag makaronu typu kolanka, rurki lub świderki, 20 dag mrożonego groszku, 1 czerwona cebula, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka kwaśnej śmietany, sól, świeżo zmielony kolorowy lub czarny pieprz, olej do smażenia, natka do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 20 dag kiełbasy (najlepiej mocno pikantnej), 40 dag makaronu penne, 4 jajka przepiórcze lub małe kurze, 2 łyżki masła klarowanego, 10 dag sera typu parmezan w kawałku, 2 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, mielona ostra papryka, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji, np. bazylia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 2 porcje: 10 dag wędzonego boczku lub pancetty, 15 dag spaghetti, 2 żółtka, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka oliwy, sól, czarny pieprz, 5 dag żółtego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 15 dag wędzonego boczku lub resztki pieczeni z obiadu, 15 dag borowików lub innych grzybów (świeżych lub mrożonych) albo pieczarek, 40 dag makaronu tagliatelle, 200 ml śmietanki 36%, 1 łyżka masła, 10 dag startego parmezanu lub innego twardego sera, 2 łyżki posiekanej natki selera, sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo zmielony).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki: • paczka makaronu świderki • cienka cukinia • papryka czerwona • 10 pieczarek • 2 łyżki kaparów • 10 czarnych oliwek • szklanka przecieru pomidorowego • sól • pieprz • cukier • suszona bazylia oregano i tymianek • olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Składniki (4 porcje): ● 1 bakłażan ● 250 g makaronu ● 200 g pomidorków koktajlowych ● 250 ml sosu pomidorowego ● 1/3 papryczki chili ● 2 łyżki oliwy ● 3 ząbki czosnku ● 2 gałązki bazylii ● sól ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0