Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 6-7 grubszych plasterków surowego boczku, 40 dag makaronu typu kolanka, rurki lub świderki, 20 dag mrożonego groszku, 1 czerwona cebula, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka kwaśnej śmietany, sól, świeżo zmielony kolorowy lub czarny pieprz, olej do smażenia, natka do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 20 dag kiełbasy (najlepiej mocno pikantnej), 40 dag makaronu penne, 4 jajka przepiórcze lub małe kurze, 2 łyżki masła klarowanego, 10 dag sera typu parmezan w kawałku, 2 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, mielona ostra papryka, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji, np. bazylia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 2 porcje: 10 dag wędzonego boczku lub pancetty, 15 dag spaghetti, 2 żółtka, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka oliwy, sól, czarny pieprz, 5 dag żółtego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 15 dag wędzonego boczku lub resztki pieczeni z obiadu, 15 dag borowików lub innych grzybów (świeżych lub mrożonych) albo pieczarek, 40 dag makaronu tagliatelle, 200 ml śmietanki 36%, 1 łyżka masła, 10 dag startego parmezanu lub innego twardego sera, 2 łyżki posiekanej natki selera, sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo zmielony).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki: • paczka makaronu świderki • cienka cukinia • papryka czerwona • 10 pieczarek • 2 łyżki kaparów • 10 czarnych oliwek • szklanka przecieru pomidorowego • sól • pieprz • cukier • suszona bazylia oregano i tymianek • olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Składniki (4 porcje): ● 1 bakłażan ● 250 g makaronu ● 200 g pomidorków koktajlowych ● 250 ml sosu pomidorowego ● 1/3 papryczki chili ● 2 łyżki oliwy ● 3 ząbki czosnku ● 2 gałązki bazylii ● sól ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:00)

    Składniki: • pół kg mielonej łopatki • cebula • 2 ząbki czosnku • olej do smażenia • 30 dag fasolki szparagowej • szklanka zielonego groszku • paczka makaronu świderki • 100 ml słodkiej śmietanki 18% • 100 ml bulionu • sól • czarny pieprz • oregano

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Składniki dla 4 osób: 1/2 kg makaronu (penne) • 1/2 kg liści szpinaku • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie • 3-4 ząbki czosnku • 4-5 łyżek startego parmezanu • oregano • bazylia • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:2
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Składniki dla 4 osób: 40 dag makaronu rosołowego • główka kalafiora • włoszczyzna z rosołu (lub surowa) • 30 dag sera gouda • 150 ml śmietany 18 proc. • 2 jajka • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1 łyżka masła • 3 łyżki bułki tartej • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 października 2016 (13:05)

    Składniki na 6 sztuk:

    Czytaj więcej Komentarzy:0