Reklama
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu wstążki, 20 dag mrożonego zielonego groszku, 6 plasterków szynki długodojrzewającej, 6 gałązek bazylii, 4 gałązki natki pietruszki, 1/2 szkl. łuskanych orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 5 dag sera typu parmezan, 75-100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 20 dag makaronu, np. kolanka, 12 dag mrożonego groszku, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 2 małe cebule, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag kabanosów, 600 ml bulionu, 5 gałązek tymianku, 2 ząbki czosnku, 5 dag pikantnej pasty ajwar, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 6 płatów makaronowych (lasagne), 1/2 główki białej kapusty, 40 dag chudego wędzonego boczku, 1 większa cebula, 1/2 pęczka tymianku, 200 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany kremówki 30 proc., 5 dag startego twardego żółtego sera typu parmezan, olej do smażenia, pieprz mielony, sól, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu rurki, 5 dag kaparów, 12 dag mrożonego groszku, 1/2 pęczka pietruszki, 1/2 pęczka bazylii, 5 dag sera typu parmezan, 15 dag sera ricotta, 20 dag sera mozzarella, 5 dag sera gouda, 3 jajka, pieprz, sól, 1 łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag spaghetti, 2 marchewki, 1 czerwona papryka, 1 cukinia, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 12 dag solonych orzeszków ziemnych, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki sosu sojowego, 5 łyżek sosu teriyaki, 4 łyżki soku z limonki, 2 łyżeczki sosu sambal oelek, 1 łyżka cukru, 5 gałązek kolendry, cząstki limonki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag cannelloni, 40 dag pomidorków koktajlowych, 45 dag cukinii, 4 pieczone papryki, cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 puszka tuńczyka, 1 puszka karczochów, 20 dag serka śmietankowego, 10 dag zmiksowanych oliwek, 1 łyżka masła, 12 dag mozzarelli, 2 gałązki bazylii, 2 łyżki koncentratu pomidor., sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 8 sztuk: 10 dag spaghetti, 15 dag mrożonego zielonego groszku, 1 czerwona papryka, 15 dag szynki, 2 cebule, 2 łyżki posiekanej natki, 2 ząbki czosnku, 1 puszka krojonych pomidorów z ziołami, 3 jajka, 300 ml mleka, 2 łyżki masła, olej do smażenia, sól, świeżo mielony pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki), 1 większa cukinia (ok. 25 dag), 12 dag sera typu parmezan, 10 gałązek natki pietruszki, 5 gałązek mięty, 3 ząbki czosnku, 1 cytryna, 5 dag łuskanych pistacji, 8 łyżek oliwy, 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 7 dag gotowej panierki do nuggetsów, 2 łyżki masła, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag długiego makaronu tasiemki, 2 kg małży, 2 małe cebule, 1/2 bakłażana, 200 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek bazylii, 2 łyżki masła, 5 dag orzechów laskowych, 4 łyżki oliwy z oliwek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 6 porcji: 50 dag cannelloni, 60 dag mielonego mięsa, 1 puszka pomidorów, 20 dag pomidorów koktajlowych, 25 dag marchewek, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki suszonych ziół włoskich, po 5 dag masła i mąki pszennej, po 300 ml mleka i bulionu, gałka muszkatołowa, 10 dag mozzarelli, po 5 dag sera typu parmezan i goudy, sól, pieprz, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0