Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:00)

    Składniki: • pół kg mielonej łopatki • cebula • 2 ząbki czosnku • olej do smażenia • 30 dag fasolki szparagowej • szklanka zielonego groszku • paczka makaronu świderki • 100 ml słodkiej śmietanki 18% • 100 ml bulionu • sól • czarny pieprz • oregano

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Składniki dla 4 osób: 1/2 kg makaronu (penne) • 1/2 kg liści szpinaku • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie • 3-4 ząbki czosnku • 4-5 łyżek startego parmezanu • oregano • bazylia • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:2
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Składniki dla 4 osób: 40 dag makaronu rosołowego • główka kalafiora • włoszczyzna z rosołu (lub surowa) • 30 dag sera gouda • 150 ml śmietany 18 proc. • 2 jajka • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1 łyżka masła • 3 łyżki bułki tartej • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 października 2016 (13:05)

    Składniki na 6 sztuk:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu wstążki, 20 dag mrożonego zielonego groszku, 6 plasterków szynki długodojrzewającej, 6 gałązek bazylii, 4 gałązki natki pietruszki, 1/2 szkl. łuskanych orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 5 dag sera typu parmezan, 75-100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 20 dag makaronu, np. kolanka, 12 dag mrożonego groszku, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 2 małe cebule, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag kabanosów, 600 ml bulionu, 5 gałązek tymianku, 2 ząbki czosnku, 5 dag pikantnej pasty ajwar, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 6 płatów makaronowych (lasagne), 1/2 główki białej kapusty, 40 dag chudego wędzonego boczku, 1 większa cebula, 1/2 pęczka tymianku, 200 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany kremówki 30 proc., 5 dag startego twardego żółtego sera typu parmezan, olej do smażenia, pieprz mielony, sól, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu rurki, 5 dag kaparów, 12 dag mrożonego groszku, 1/2 pęczka pietruszki, 1/2 pęczka bazylii, 5 dag sera typu parmezan, 15 dag sera ricotta, 20 dag sera mozzarella, 5 dag sera gouda, 3 jajka, pieprz, sól, 1 łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag spaghetti, 2 marchewki, 1 czerwona papryka, 1 cukinia, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 12 dag solonych orzeszków ziemnych, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki sosu sojowego, 5 łyżek sosu teriyaki, 4 łyżki soku z limonki, 2 łyżeczki sosu sambal oelek, 1 łyżka cukru, 5 gałązek kolendry, cząstki limonki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag cannelloni, 40 dag pomidorków koktajlowych, 45 dag cukinii, 4 pieczone papryki, cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 puszka tuńczyka, 1 puszka karczochów, 20 dag serka śmietankowego, 10 dag zmiksowanych oliwek, 1 łyżka masła, 12 dag mozzarelli, 2 gałązki bazylii, 2 łyżki koncentratu pomidor., sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0