Reklama
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 mały kalafior, 60 dag szpinaku, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 6 ząbków czosnku , 3 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 1 duża puszka pomidorów, po 30 dag oscypka i sera gouda (startych na tarce o dużych otworkach i wymieszanych), 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego, 20 płatów makaronu lasagne, starta gałka muszkatołowa , sól, pieprz mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Smakuje doskonale z samą oliwą lub masłem i świeżymi ziołami. Wykorzystanie go choćby do najprostszej zapiekanki z warzywami, zamieni ją w niepowtarzalne danie! Tradycyjny: Na stolnicę przesiej 2,5 szkl. mąki pszennej, dodaj 3 jajka, szczyptę soli i 6–8 łyżek wody. Zagnieć dość twarde ciasto. Rozwałkuj cienkie placki, rozłóż je na ściereczkach i zostaw na 30 min. Następnie placki posyp lekko mąką, zwiń w rulony i pokrój je na paseczki (2 mm). Makaron rozrzuć na stolnicy i jeszcze raz pr

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 17 października 2016 (14:00)

    Składniki: 40 dag makaron tagliatelle, filet z kurczaka (podwójny), kostka bulionowa, 150 ml śmietany 18 proc., 2 łyżki mąki, ząbek czosnku, 2 szkl. wody, posiekana natka pietruszki, tłuszcz, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 17 października 2016 (08:00)

    Składniki: 400 g makaronu tagliatelle, 200 g borowików, 200 g pieczarek, 4 plastry szynki parmeńskiej, cebula, łyżka oliwy, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietany 30%, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (14:00)

    Składniki: • paczka makaronu tagliatelle • sól • 10 pomidorków koktajlowych. Pesto: • 2 pęczki natki pietruszki • 100 ml oliwy z oliwek • 15 dag orzechów nerkowca • łyżeczka soli • szczypta pieprzu • 3 ząbki czosnku • sok z cytryny • 3 łyżki startego na najdrobniejszej tarce parmezanu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki: 1,5 kg podgotowanej dyni, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, pokrojone, 2 łyżki świeżych listków szałwii, opakowanie płatów do lasagne, 2 kule sera mozzarella, 1/2 szklanki startego sera typu parmezan, 2 łyżki orzeszków piniowych, prażonych. Sos beszamelowy: 60 g masła, 1/3 szklanki mąki pszennej, 3 szklanki mleka, 1 i 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku, 500 g szpinaku, pokrojonego szklanka startego sera typu parmezan.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:10)

    Składniki: 40 dag makaronu wstążki , 25 dag wołowiny, czosnek, olej , 25 dag pieczarek, po 1 cebuli, marchewce i łodydze selera, sól, natka, pieprz, 10 dag groszku , 250 ml bulionu , 8 dag żółtego sera, koncentrat pomidorowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 350 dag grzybów leśnych, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, rozmaryn, olej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, 900 ml bulionu, pieprz, 3-4 łyżki kremówki, 35 dag spaghetti, bazylia, 3 dag parmezanu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 1 ząbek czo snku, oliwa, 1 słoik ajvaru, 7,5 dag migdałów, sól, 4 czerwone cebule, cukier, 60 dag wołowiny, pieprz, 3 łyżki jasnego octu balsamicznego , 1 bakłażan, 1 op. makaronu nitki, bazylia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 października 2016 (14:00)

    Składniki: ● 500 g makaronu ● 350-400 g kurek ● 400 ml śmietany 18% i 200 ml 30% ● 150 g sera pleśniowego ● 3 ząbki czosnku ● 4 łyżki masła ● łyżeczka gałki muszkatołowej ● natka pietruszki ● parmezan do posypania ● sól ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0