Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Błyskawiczna carbonara

Składniki na 2 porcje: 10 dag wędzonego boczku lub pancetty, 15 dag spaghetti, 2 żółtka, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka oliwy, sól, czarny pieprz, 5 dag żółtego sera.

Reklama

1. Boczek pokrój w paseczki. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć boczek, zrumień. Dodaj czosnek.

2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelnię wlej parę łyżek wody z gotowania. Dodaj starty ser i osączony makaron, podgrzej, mieszając.

Gdy ser się rozpuści, makaron nałóż na ogrzane talerze, dołóż po żółtku i posyp pieprzem. Przemieszaj, dopóki makaron jest gorący.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.