Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (10:00)

    Cannelloni z dynią

Składniki na 4-6 porcji: 50 dag dyni, 25 dag makaronu cannelloni, 25 dag szpinaku, 3 łyżki masła, 5 dag orzechów laskowych, 2 żółtka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 20 dag parmezanu i sera ricotta, 1 paczka fixu do spaghetti 4 sery, 400 ml mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Reklama

1. Dynię oczyścić, zetrzeć na tarce. Szpinak umyć, osuszyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać dynię, szpinak, posiekane orzechy. Przesmażyć razem, lekko wystudzić, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką.

2. Rurki cannelloni nadziać masą, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, zalać podgrzanym mlekiem wymieszanym z fiksem. Piec pod przykryciem 45 min w 180ºC (na 10 min przed końcem posypać resztą sera i odkryć).

Przygotowanie: ok. 60 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej dobrze osączonej z zalewy, 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, olej, 2-3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.