Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Cannelloni ze szpinakiem

Składniki na 6 porcji: ● paczka cannelloni ● paczka mrożonego szpinaku ● ser ricotta ● 2 ząbki czosnku ● mała cebula ● gałka muszkatołowa ● olej ● 250 ml przecieru pomidorowego ● bazylia ● oregano ● sól ● pieprz ● starty ser żółty ● beszamel

Reklama

❶ Szpinak rozmroź i odciśnij.

❷ Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij składniki na rozgrzanym oleju, po czym dodaj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje, i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).

❸ Nadziej surowe rurki makaronowe farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.

❹ Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym oraz beszamelem i posyp serem. Piecz pół godziny w 180°C.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 420. Stopień trudności: średnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.