Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Cannelloni ze szpinakiem

Składniki na 6 porcji: • paczka cannelloni • paczka mrożonego szpinaku • ser ricotta • 2 ząbki czosnku • mała cebula • gałka muszkatołowa • olej • 250 ml przecieru pomidorowego • bazylia • oregano • sól • pieprz • starty ser żółty • beszamel.

1. Szpinak rozmroź i odciśnij.

Reklama

2. Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij składniki na rozgrzanym oleju, po czym do daj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).

3. Nadziej surowe rurki makaronowe przygotowanym farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.

4. Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym i beszamelem. Może być gotowy lub przygotuj go samodzielnie. W tym celu przesmaż 4 łyżki mąki na 4 łyżkach masła. Zalej ok. pół litra mleka i dopraw solą z pieprzem.

5. Na beszamelu rozsyp ser i piecz pół godziny w 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.