Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Cannelloni ze szpinakiem

Składniki dla 4 osób: Opakowanie makaronu cannelloni • 50 dag mrożonego szpinaku • 15 dag sera ricotta • 5 dag sera gorgonzola • kulka mozzarelli • jajko • gałka muszkatołowa • 4 ząbki czosnku • cebula • 3 łyżki oliwy • 15 dag boczku wędzonego • 3 łyżki masła • 2 łyżki mąki • 350 ml mleka • sól • pieprz.

1 Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut.

2 W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp startą mozzarellą.

Reklama

Piecz pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180°C.

CZAS: około godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 300 g spaghetti, łyżka oliwy, cebula, drobno posiekana, 3 ząbki czosnku, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka czerwonego octu winnego, 500 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.