Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Conchiglioni z mięsem

Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu conchiglioni ● puszka krojonych pomidorów ● pół kg mięsa mielonego wołowego ● 2 marchewki ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● sól ● pieprz ● ostra papryka ● bazylia ● oliwa

❶ Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Reklama

❷ Mięso przesmaż na patelni.

❸ W rondelku zeszklij na oliwie posiekaną cebulkę z czosnkiem i marchewką.

❹ Zalej składniki pomidorami z sosem. Dopraw przyprawami, dolej łyżkę oliwy i gotuj kilka minut. Wymieszaj z mięsem.

❺ Nałóż farsz do muszelek i udekoruj według uznania.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.