Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Conchiglioni z mięsem

Składniki na 6 porcji: • paczka makaronu conchiglioni • puszka krojonych pomidorów • pół kg mięsa mielonego • 2 marchewki • cebula • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz • ostra papryka • bazylia • oliwa.

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Reklama

2. Mięso mie lone przesmaż na suchej patelni.

3. W rondelku zeszklij na oliwie posiekaną cebulkę z czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Zalej składniki pomidorami z sosem, dopraw przyprawami, po czym dolej łyżkę oliwy i gotuj kilka minut. Wymieszaj z mięsem.

4. Nałóż farsz do muszelek i udekoruj według uznania.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: Pół opakowania makaronu typu penne , 25 dag szynki wieprzowej, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 25 dag żółtego sera w kawałku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.