Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Conchiglioni z mięsem

Składniki na 6 porcji: • paczka makaronu conchiglioni • puszka krojonych pomidorów • pół kg mięsa mielonego • 2 marchewki • cebula • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz • ostra papryka • bazylia • oliwa.

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Reklama

2. Mięso mie lone przesmaż na suchej patelni.

3. W rondelku zeszklij na oliwie posiekaną cebulkę z czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Zalej składniki pomidorami z sosem, dopraw przyprawami, po czym dolej łyżkę oliwy i gotuj kilka minut. Wymieszaj z mięsem.

4. Nałóż farsz do muszelek i udekoruj według uznania.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.