Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Farafalle z dynią

Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu farfalle ● pół kg miąższu z dyni ● 30 dag pieczarek ● mała cebula ● 2 cm świeżego imbiru ● sól ● pieprz ● mała śmietanka kremówka ● po pół pęczka szczypiorku i świeżego oregano ● olej

Reklama

❶ Na oleju przesmaż pokrojoną w kostkę dynię, a następnie wrzuć ją do garnka i zalej odrobiną wody, by się dusiła.

❷ Zeszklij posiekaną cebulkę oraz starty imbir. Dopraw solą i dorzuć do dyni.

❸ W rondelku na oleju zeszklij pokrojone pieczarki. Dosyp sól oraz pieprz i dolej śmietankę.

❹ Makaron ugotuj al dente. Rozłóż na nim dynię i polej sosem pieczarkowym. Posyp ziołami.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej dobrze osączonej z zalewy, 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, olej, 2-3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.