Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Farfalle z dynią

Składniki na 6 porcji: • paczka makaronu farfalle • pół kg miąższu z dyni • 30 dag pieczarek • mała cebula • 2 cm świeżego imbiru • sól • pieprz • mała śmietanka kremówka • po pół pęczka szczypiorku i świeżego oregano • olej.

1. Na oleju przesmaż pokrojoną w kostkę dynię, a następnie wrzuć ją do garnka i zalej odrobiną wody, by się dusiła.

Reklama

2. Zeszklij posiekaną cebulkę oraz starty imbir. Dopraw solą i dorzuć do dyni.

3. W rondelku na oleju zeszklij pokrojone pieczarki. Dosyp sól oraz pieprz i dolej śmietankę.

4. Makaron ugotuj al dente. Rozłóż na nim dynię i polej sosem pieczarkowym. Posyp ziołami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: bakłażan i cukinia, pokrojone w plastry i upieczone, 2 plastry bekonu (bez skóry), posiekane, cebula, posiekana, 2 ząbki czosnku, zmiażdżone, łyżka oliwy, 1 kg mielonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.