Reklama
  • Poniedziałek, 20 sierpnia 2012 (18:12)

    Gnocchi w pomidorowo-serowym sosie - w 20 minut

Zdjęcie

Gnocchi w pomidorowo-serowym sosie z bazylią /Smacznego
Gnocchi w pomidorowo-serowym sosie z bazylią
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:


- średnia cebula,
- ząbek czosnku,
- 8 średnich pomidorów,
- łyżka oliwy z oliwek,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- 2 opakowania gnocchi,
- sól, pieprz cytrynowy,
- 100 g sera owczego,
- 2 gałązki bazylii.

Przygotowanie:


Reklama

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, pokroić.

Oliwę rozgrzać w rondelku, dodać cebulę i czosnek, smażyć aż będzie szklista. Wmieszać przecier pomidorowy. Dodać pomidory i gotować przez 5 minut. W tym czasie gnocchi wrzucić do gotującej się osolonej wody i na małym ogniu gotować przez ok 5 minut, aż gnocchi wypłyną. Odcedzić.

Sos doprawić solą, pieprzem cytrynowym i zmiksować. Ser owczy pokroić w kostkę, dodać do sosu i jeszcze raz zagotować.

Gnocchi i sos nakładać na talerze. Dekorować listkami bazylii.

Czas przygotowania 20 minut

Jedna porcja zawiera 1680 kJ/401 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag makaronu muszle, olej, 1 średni bakłażan, bazylia, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 15 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.