Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (14:05)

    Kokardki z indykiem

30 dag makaronu kokardki, 30 dag filetu z indyka, po 1 małej żółtej i zielonej cukinii, 3 łyżki oleju, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany kremówki, 100 ml bulionu, 2 łyżeczki jasnego sosu pieczeniowego, 20 dag zielonego groszku z puszki, sól, pieprz, natka do dekoracji.

1 Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałeczki. Cukinie oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. W garnku zagotuj wodę na makaron. Wrzuć kokardki, poczekaj i gotuj je ok. 10 minut. Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim kawałeczki indyka przez 5-7 minut. Zdejmij z patelni. Dołóż masło i cukinię. Smaż ją 2-3 minuty. Oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni.

Reklama

2 Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietaną oraz bulionem. Zagotuj, zagęść sosem pieczeniowym. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Włóż do niego mięso. Całość wymieszaj z makaronem oraz cukinią i groszkiem. Danie udekoruj listkami natki.

4 porcje 15 min ok. 10 min ok. 10 min

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:makaron | danie | mi | z

Zobacz również

  • Szybki makaron z boczkiem i sosem pomidorowym

    Składniki: 40 dag dowolnego grubego makaronu, 30 dag wędzonego boczku, 1/4 małego selera słoik gotowego sosu pomidorowego do makaronu, puszka czerwonej fasoli, posiekana natka pietruszki lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.