Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Kokardki z parówkami

Składniki na 6 porcji: 20 dag makaronu kokardki, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 4 parówki, 20 dag pomidorów rzymskich, 1 cebula, pół op. mieszanych sałat z radicchio, pół szkl. bulionu warzywnego, 1 ząbek czosnku, sok z cytryny, sól, pieprz.

1 Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia. W osobnym naczyniu ugotuj fasolkę (10 minut). Odcedź, ostudź, przekrój na mniejsze kawałki.

2 Parówki pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Pomidory rzymskie (lub inne) opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój na ćwiartki. Obraną cebulę drobno poszatkuj. Mieszankę sałat opłucz i osusz.

Reklama

3 Bulion połącz z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Sos umieść w dużej misce. Wrzuć wszystkie składniki sałatki. Wymieszaj.

czas ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 2,30 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:bulion | makaron | z | PARTEX | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: • pół paczki makaronu papardelle • kilogram pomidorów • 20 dag kiełbasy chorizo • 20 dag pieczarek • papryka • 2 łyżki startego sera • sól • pieprz cukier • chili • oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.