Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Kokardki z parówkowymi krążkami

Składniki na 4 porcje: 15 dag makaronu kokardki, 4 parówki, 1/2 żółtej papryki, 1 mała czerwona cebula, 1/2 małej cukinii, 2 łyżki oleju qsól qpieprz; sos: 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka octu ziołowego, szczypta bazylii, soli i pieprzu

1. Parówki pokrój na talarki, cukinię – na półplasterki. Makaron ugotuj al dente, przelej zimną wodą i wymieszaj z 1 łyżeczką oleju. Resztę oleju podgrzej, wrzuć parówki i cukinię. Smaż 5 min, dopraw i zdejmij z ognia.

Reklama

2. Składniki sosu wymieszaj. Paprykę i cebulę oczyść, drobno pokrój. Dołóż do sałatki, przemieszaj. Skrop sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Wasze komentarze: 2,

przeczytane przez: 6 osób Dodaj komentarz
gośka

~gośka -

Ciekawy przepis, myślę, że moim dzieciom będzie smakował. Makaronu zawsze mam zapas w domu bo dzieci bardzo go lubią, nawet taki sam ugotowany wcinają. Ten z primo gusto jest fajny , smaczny, dobrze się gotuje.

gośka

~gośka -

Ciekawy przepis, myślę, że moim dzieciom będzie smakował. Makaronu zawsze mam zapas w domu bo dzieci bardzo go lubią, nawet taki sam ugotowany wcinają. Ten z primo gusto jest fajny , smaczny, dobrze się gotuje.