Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Kokardki z suszoną szynką

Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu kokardki, 2 cukinie, pokrojone w cienkie plasterki, 6 plastrów suszonej szynki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 i 1/2 szklanki pokrojonej pieczonej piersi indyka, 1/2 szklanki suszonych pomidorów, pokrojonych, 1/4 szklanki świeżej bazylii, 1/2 szklanki twardego sera, startego w cienkie płatki, sól, pieprz.

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przełóż do miski.

Reklama

2. Rozgrzej patelnię grillową. Cukinię spryskaj oliwą i podsmaż na patelni (1-2 minuty).

3. Plastry szynki podsmaż na chrupiąco na teflonowej patelni. Połam je na kawałki.

4. Przygotuj sos z reszty oliwy, soku cytrynowego i czosnku. Przypraw do smaku.

5. Dodaj do makaronu pokrojone mięso, suszone pomidory i bazylię. Skrop sosem i dobrze wymieszaj.

6. Rozłóż sałatkę do mniejszych miseczek. Posyp kawałkami szynki i płatkami sera.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.