Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia 2017 (11:00)

    Kolorowe spaghetti

Składniki dla 4 osób: 70 dag makaronu • 20 dag pomidorków koktajlowych • 2 pomidory • cebula • 3 ząbki czosnku • świeże listki bazylii • świeża rukola • łyżeczka masła • oregano • 10 zielonych oliwek • 2 łyżki oliwy • 2 łyżki startego parmezanu • sól • pieprz

Reklama

1 Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki, a gdy się zarumieni, pokrojone pomidory koktajlowe i duże (wcześniej zalej je wrzątkiem i zdejmij z nich skórkę). Przypraw solą, mielonym kolorowym pieprzem, oregano i masłem. Wymieszaj.

2 Gdy pomidory zmiękną, dodaj listki bazylii i rukoli oraz oliwki. W osolonym wrzątku ugotuj makaron, dobrze odcedź. Przełóż go na patelnię z sosem, posyp parmezanem i skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: makaron razowy, 15 dag szpinaku, sól, cebula , 2 ząbki posiekanego czosnku, 3 plastry szynki, 3 łyżki masła, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana, oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.