Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Kolorowy makaron

Składniki (4 porcje): ● 1 bakłażan ● 250 g makaronu ● 200 g pomidorków koktajlowych ● 250 ml sosu pomidorowego ● 1/3 papryczki chili ● 2 łyżki oliwy ● 3 ząbki czosnku ● 2 gałązki bazylii ● sól ● pieprz

1. Bakłażany pokrój w kostkę, posól i odstaw. Po 10 min opłucz i osusz.

2. Na patelni podsmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj bakłażany i smaż kilka minut, dolewając troszkę wody, aż zmiękną. Dodaj sos pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, wrzuć przekrojone na pół pomidorki i duś 2 min.

Reklama

3. Na ugotowany makaron wyłóż warzywa, udekoruj listkami świeżej bazylii.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: bakłażan i cukinia, pokrojone w plastry i upieczone, 2 plastry bekonu (bez skóry), posiekane, cebula, posiekana, 2 ząbki czosnku, zmiażdżone, łyżka oliwy, 1 kg mielonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.