Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Kolorowy makaron

Składniki (4 porcje): ● 1 bakłażan ● 250 g makaronu ● 200 g pomidorków koktajlowych ● 250 ml sosu pomidorowego ● 1/3 papryczki chili ● 2 łyżki oliwy ● 3 ząbki czosnku ● 2 gałązki bazylii ● sól ● pieprz

1. Bakłażany pokrój w kostkę, posól i odstaw. Po 10 min opłucz i osusz.

2. Na patelni podsmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj bakłażany i smaż kilka minut, dolewając troszkę wody, aż zmiękną. Dodaj sos pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, wrzuć przekrojone na pół pomidorki i duś 2 min.

Reklama

3. Na ugotowany makaron wyłóż warzywa, udekoruj listkami świeżej bazylii.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag makaronu muszle, olej, 1 średni bakłażan, bazylia, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 15 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.