Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (14:05)

    Łazanki z karkówką

30 dag makaronu łazanki, 2 marchewki, 2 żółte papryki, 3 łyżki oleju, 40 dag chudej karkówki pokrojonej w kosteczkę, 1 cebula (obrana i posiekana), 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę), 1 chili (pokrojona w plasterki), 200 ml bulionu, sól, pieprz, słodka papryka w proszku.

Reklama

1 Marchewki obierz, papryki oczyść. Warzywa opłucz, osusz i pokrój na kawałki. Na patelni ro- zgrzej olej. Zrumień na nim karkówkę. Dołóż cebulę, czosnek, chili. Smaż chwilę, dodaj paprykę i marchew. Podlej bulionem, duś ok. 30 minut.

2 Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, osącz na sitku. Mięso z warzywami przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj z łazankami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:makaron | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: • 12 płatów makaronu lasagne • 10 dag startego parmezanu • pół kg szpinaku mrożonego • 2 łyżki masła • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz; beszamel: • 2 łyżki masła • 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.