Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji

Makaron rurki, 1 kg szpinaku świeżego lub mrożonego, 2 ząbki czosnku • łyżka soku z cytryny, 5 dag serka topionego • łyżka masła. Sos: 1/4 l mleka • 1/4 l słodkiej śmietanki • 5 dag tłuszczu • 3 łyżki mąki pszennej • 3/4 szklanki wywaru z jarzyn • sól • pieprz.

Reklama

1. Liście szpinaku oczyścić, pokroić, przelać wrzątkiem, poddusić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Pod koniec duszenia dodać serek topiony i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić.

2. Każdą rurkę makaronu napełnić farszem. Układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

3. Składniki sosu wymieszać i zagotować. Doprawić. Rurki zalać sosem, piec 20 minut.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule i ząbki czosnku, 1 marchewka, po łyżce masła i koncent. pomidor., olej, 1/2 kg mielonej wołowiny, 3 łyżki śmietany 18 proc., 15 dag żółte go sera, 1 op. rurek cannelloni, 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.