Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji

Makaron rurki, 1 kg szpinaku świeżego lub mrożonego, 2 ząbki czosnku • łyżka soku z cytryny, 5 dag serka topionego • łyżka masła. Sos: 1/4 l mleka • 1/4 l słodkiej śmietanki • 5 dag tłuszczu • 3 łyżki mąki pszennej • 3/4 szklanki wywaru z jarzyn • sól • pieprz.

Reklama

1. Liście szpinaku oczyścić, pokroić, przelać wrzątkiem, poddusić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Pod koniec duszenia dodać serek topiony i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić.

2. Każdą rurkę makaronu napełnić farszem. Układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

3. Składniki sosu wymieszać i zagotować. Doprawić. Rurki zalać sosem, piec 20 minut.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag makaronu wstęgi, po pół pęczka białych i zielonych szparagów, 10 dag krewetek koktajlowych, 4 łyżki majonezu, 1-2 łyżki białego wina, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.