Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Makaron na słodko

Składniki: 35 dag makaronu wstążki, duża gruszka, 10 dag sera z niebieską pleśnią, garść orzechów włoskich, oliwa. Sos miodowy: 2 łyżki miodu, sok z połowy cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz.

Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedź. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i odstaw.

Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni. Gruszkę umyj i przekrój na pół. Wykrój gniazdo nasienne a resztę pokrój na cienkie kawałki. Makaron wymieszaj z gruszką, orzechami i pokrojonym serem. Całość zalej sosem miodowym i dokładnie wymieszaj.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag makaronu penne, 1 mała pierś kurczaka, 20 dag mrożonych brokułów, kilka pomidorków, 100 ml mleka, 4 jajka, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.