Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Makaron po azjatycku

Składniki: ✔ opakowanie makaronu ryżowego ✔ żółta papryka ✔ mała cukinia ✔ cebula ✔ 2 ząbki czosnku ✔ pół łyżeczki posiekanej ostrej papryczki ✔ pół szklanki ugotowanego groszku ✔ 2 cm korzenia imbiru ✔ 80 ml sosu sojowego ✔ 5 łyżek sosu ostrygowego ✔ łyżka sosu rybnego ✔ olej sezamowy ✔ świeża kolendra.

Reklama

1. Makaron ugotuj.

2. Cebulę, czosnek i ostrą papryczkę posiekaj. Obrany imbir i paprykę potnij w paseczki, cukinię w talarki.

3. Na oleju sezamowym podsmaż cebulę, czosnek, imbir i ostrą papryczkę. Dodaj cukinię i paprykę. Smaż kilka minut.

4. Dolej sos sojowy, ostrygowy i rybny. Całość wymieszaj z makaronem i groszkiem. Smaż jeszcze 2 minuty.

5. Danie posyp kolendrą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.