Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Makaron pod serem

Składniki: 30 dag ugotowanego makaronu, udko z kurczaka, cebula, 2 ząbki czosnku, pół czerwonej papryki, garść fasolki szparagowej, sól, pieprz, oregano, majeranek, olej do smażenia, pół kulki sera mozzarella

Reklama

Mięso z udka oddziel od kości, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę pokrój w małą kostkę. Końce fasolek odetnij, przekrój na pół. Olej rozgrzej w głębokiej patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem.

Dodaj paprykę, mięso i fasolkę. Przypraw, smaż do miękkości. Dodaj ugotowany makaron, podgrzej, mieszając. Ułóż plasterki mozzarelli, przykryj pokrywką. Smaż kilka minut, aż ser zacznie się topić.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:makaron | mi | P.O.D. | makarony | ser | olej do smażenia

Zobacz również

  • Szpinakowa  lazania

    Składniki: 15 płatów lazanii, 60 dag mrożonego szpinaku, 35 dag fileta z kurczaka, 27 dag sera fety, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, klarowane masło, olej. Sos... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.