Reklama
  • Piątek, 21 sierpnia 2015 (08:05)

    Makaron z bobem i pomidorami

Składniki: 40 dag dojrzałych, aromatycznych pomidorów, 40 dag bobu, ząbek czosnku, pęczek bazylii, cebula, oliwa z oliwek, sól morska, 50 dag makaronu.

Przygotowanie:

Pomidory obierz ze skórki i pokrój. Wrzuć do miski. Dodaj 5 łyżek oliwy, 3/4 łyżki posiekanej bazylii, wyciśnięty czosnek i sól. Całość wymieszaj, przykryj i włóż na kilka godzin do lodówki. W tym czasie ugotuj bób, wystudź i obierz ze skórki. Zeszklij cebulę.

Reklama

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, koniecznie al dente. Po odcedzeniu makaron połącz z pozostałą oliwą i dodaj pomidory. Wrzuć bób i cebulę, wymieszaj. Makaron przełóż do dużej miski i posyp pozostałą bazylią.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo
Więcej na temat:makaron | z | makarony | bób

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 500 g makaronu (np. kolanka albo świderki) ● 500 g wieprzowej kiełbasy ● 2 zielone papryki ● 3 łyżki oleju ● 400 g śmietany kremówki ● 2–3 łyżki keczupu ● 100 g sera Gouda w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.