Reklama
  • Czwartek, 4 lutego (13:05)

    Makaron z boczkiem

Składniki: ● 300 g ugotowanego makaronu ● 250 g wędzonego boczku ● 1 pomidor ● 1 cebula ● 1/2 papryki czerwonej ● ząbek czosnku ● 10 dag żółtego sera ● 200 ml mleka ● 2 serki topione ● bazylia ● oregano ● sól ● pieprz.

1 Podsmaż mięso z posiekaną cebulą i przetartym czosnkiem. Dodaj pokrojoną paprykę i pomidora. Dopraw.

Reklama

2 Na małym ogniu podgrzej mleko. Dodaj serki topione i zmiksuj na gładki sos. Dopraw oregano. Do naczynia włóż makaron i warzywa. Zalej sosem. Posyp serem.

Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | z | makarony

Zobacz również

  • Fasolowe spaghetti

    Składniki na 6 porcji: 25 dag zielonej fasolki szparagowej, 1 opakowanie makaronu spaghetti, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, oliwa, 10 dag serka ricotta, sól, pieprz cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.