Reklama
  • Czwartek, 4 lutego 2016 (13:05)

    Makaron z boczkiem

Składniki: ● 300 g ugotowanego makaronu ● 250 g wędzonego boczku ● 1 pomidor ● 1 cebula ● 1/2 papryki czerwonej ● ząbek czosnku ● 10 dag żółtego sera ● 200 ml mleka ● 2 serki topione ● bazylia ● oregano ● sól ● pieprz.

1 Podsmaż mięso z posiekaną cebulą i przetartym czosnkiem. Dodaj pokrojoną paprykę i pomidora. Dopraw.

Reklama

2 Na małym ogniu podgrzej mleko. Dodaj serki topione i zmiksuj na gładki sos. Dopraw oregano. Do naczynia włóż makaron i warzywa. Zalej sosem. Posyp serem.

Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.