-
Czwartek, 4 lutego 2016 (13:05)
Makaron z boczkiem
Składniki: ● 300 g ugotowanego makaronu ● 250 g wędzonego boczku ● 1 pomidor ● 1 cebula ● 1/2 papryki czerwonej ● ząbek czosnku ● 10 dag żółtego sera ● 200 ml mleka ● 2 serki topione ● bazylia ● oregano ● sól ● pieprz.
1 Podsmaż mięso z posiekaną cebulą i przetartym czosnkiem. Dodaj pokrojoną paprykę i pomidora. Dopraw.
2 Na małym ogniu podgrzej mleko. Dodaj serki topione i zmiksuj na gładki sos. Dopraw oregano. Do naczynia włóż makaron i warzywa. Zalej sosem. Posyp serem.
Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40... więcej
Twój komentarz może być pierwszy