Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Makaron z cukinią

Składniki: ● 2 małe cukinie ● 1 mała puszka kukurydzy ● 1/4 opakowania makaronu kolanka ● cebula ● 1/2 szklanki zielonego groszku ● 2 pomidory ● 2 jajka ● 10 dag żółtego sera ● 1/2 szklanki oliwy ● ząbek czosnku ● 2 łyżeczki siekanych ziół ● 1 łyżka musztardy francuskiej ● sól ● pieprz

1.Cukinie pokrój na cienkie plastry wzdłuż, sparz je w osolonym wrzątku i schłodź. Makaron ugotuj na półtwardo. Kukurydzę osącz. Posiekaj cebulę. Sparz i schłodź groszek. Pomidory pokrój w kostkę. Ser zetrzyj.

Reklama

2. Jaja roztrzep i dopraw. Filiżanki wyłóż plastrami cukinii. Wymieszaj makaron, kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory i ser. Dodaj jajka. Nałóż makaron do filiżanek i wierzch owiń końcami cukinii. Filiżanki włóż do blaszki z wodą. Piecz 30 min. w 200°C.

Ok. 5 zł porcja.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | makaron z cukinią | cukinie | z | makarony | cukinia

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag makaronu tagliatelle, 2 łyżki płynnego miodu, 1-2 łyżki musztardy,  sok z 1/2 cytryny, 2 dymki, 1 pęczek rzodkiewek, kilka gałązek natki pietruszki, bazylii,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.