Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Makaron z cukinią, pomidorami i rukolą

Składniki dla 2 osób: 30 dag makaronu penne • 30 dag pomidorków koktajlowych • mała cukinia • cebula • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 3 pomidory • łyżka pomidorów suszonych • 2 garście rukoli • szczypta bazylii • olej • sól • pieprz

Reklama

1 Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Cukinie umyj, pokrój w plastry, posól, odstaw. Ugotuj makaron.

2 Cukinie osusz ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju smaż je po kilka minut z każdej strony. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij

3 Dodaj pomidory pokrojone w kostkę, koncentrat, posiekane suszone pomidory i pomidorki koktajlowe. Przypraw solą, pieprzem i bazylią. Smaż 10 minut, mieszając. Dodaj makaron i rukolę. Całość delikatnie wymieszaj. Podawaj na gorąco lub na zimno jako sałatkę.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: bakłażan i cukinia, pokrojone w plastry i upieczone, 2 plastry bekonu (bez skóry), posiekane, cebula, posiekana, 2 ząbki czosnku, zmiażdżone, łyżka oliwy, 1 kg mielonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.