Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Makaron z grzybami i winem

Składniki dla 4 osób: 20 dag podgrzybków • 15 dag dowolnego makaronu • pół szklanki białego wina • 2 cebule • 10 dag parmezanu • 2 łyżki masła • rozmaryn • zioła prowansalskie • ząbek czosnku • sól • pieprz.

Reklama

1 Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.

2 Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | makaron z grzybami | grzyby | As | z | makarony | grzyb

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 kg szpinaku, sól, 3 dag masła, pieprz, 3 dag mąki, 250 ml mleka, 150 ml bulionu warzywnego (z kostki), gałka muszkatołowa, 1 łyżka oleju, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 średnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.