Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Makaron z grzybami i winem

Składniki dla 4 osób: 20 dag podgrzybków • 15 dag dowolnego makaronu • pół szklanki białego wina • 2 cebule • 10 dag parmezanu • 2 łyżki masła • rozmaryn • zioła prowansalskie • ząbek czosnku • sól • pieprz.

Reklama

1 Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.

2 Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | makaron z grzybami | grzyby | As | z | makarony | grzyb

Zobacz również

  • Tagliatelle z tuńczykiem  i suszonymi pomidorami

    Składniki: opakowanie makaronu tagliatelle, 8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 7 dag), 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, 3/4 szklanki śmietany 18 proc., 3-4 łyżki posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.