Reklama
  • Czwartek, 11 czerwca 2015 (11:05)

    Makaron z grzybami mun

Składniki na 4 porcje: ■ 25 dag chińskiego makaronu ryżowego ■ mała cebula ■ 4 jajka ■ kilka suszonych chińskich grzybów mun ■ pół młodej cukinii ■ łyżka oleju sezamowego (ew. roślinnego) ■ 2 łyżki sosu sojowego ■ pieprz ■ szczypiorek ■ czarny sezam.

Przygotowanie:

➊ Suszone grzyby mun namocz w rondelku z gorącą wodą, po czym zagotuj.

➋ Chiński makaron ryżowy przelej wrzątkiem i poczekaj, aż napęcznieje.

Reklama

➌ Obraną cebulę posiekaj, a cukinię pokrój w słupki. Podsmaż składniki na rozgrzanym oleju sezamowym.

➍ Dorzuć poszatkowane miękkie grzyby mun i makaron. Po chwili smażenia wbij jajka i energicznie wymieszaj.

➎ Na koniec dopraw potrawę sosem sojowym, pieprzem oraz ziołami i posyp sezamem.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 330

Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

Jedna porcja: 5 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag makaronu muszle, olej, 1 średni bakłażan, bazylia, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 15 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.