Reklama
  • Czwartek, 11 czerwca 2015 (11:05)

    Makaron z grzybami mun

Składniki na 4 porcje: ■ 25 dag chińskiego makaronu ryżowego ■ mała cebula ■ 4 jajka ■ kilka suszonych chińskich grzybów mun ■ pół młodej cukinii ■ łyżka oleju sezamowego (ew. roślinnego) ■ 2 łyżki sosu sojowego ■ pieprz ■ szczypiorek ■ czarny sezam.

Przygotowanie:

➊ Suszone grzyby mun namocz w rondelku z gorącą wodą, po czym zagotuj.

➋ Chiński makaron ryżowy przelej wrzątkiem i poczekaj, aż napęcznieje.

Reklama

➌ Obraną cebulę posiekaj, a cukinię pokrój w słupki. Podsmaż składniki na rozgrzanym oleju sezamowym.

➍ Dorzuć poszatkowane miękkie grzyby mun i makaron. Po chwili smażenia wbij jajka i energicznie wymieszaj.

➎ Na koniec dopraw potrawę sosem sojowym, pieprzem oraz ziołami i posyp sezamem.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 330

Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

Jedna porcja: 5 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV
Więcej na temat:makaron z grzybami | makaron | grzyby mun | z | Lorie | ma | makarony | grzyby

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu kokardki, 2 cukinie, pokrojone w cienkie plasterki, 6 plastrów suszonej szynki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 i 1/2 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.