Reklama
  • Poniedziałek, 14 grudnia 2015 (13:10)

    Makaron z grzybami siostry Anastazji

Składniki dla 4 osób: 1/2 kg makaronu wstążki • 1/2 kg grzybów (borowiki lub podgrzybki świeże lub mrożone) • cebula • pęczek natki pietruszki 8 dag startego parmezanu • 3/4 szklanki wywaru jarzynowego • 3 łyżki oliwy • sól • pieprz.

1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości.

Reklama

Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym.

2. Do makaronu ugotowanego zgodnie z przepisem dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag makaronu kokardki, 4 parówki, 1/2 żółtej papryki, 1 mała czerwona cebula, 1/2 małej cukinii, 2 łyżki oleju qsól qpieprz; sos: 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka octu ziołowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.