Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Makaron z kiełbaską

●400 g makaronu, np. penne ●2 pętka kiełbasy dobrej do smażenia ●sól, pieprz, papryka słodka ●2 łyżki oleju ●ok. 150 g tartego żółtego sera do posypania ●bazylia, szczypior z dymki

Reklama

1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

2. Gdy makaron się gotuje, na oleju obsmaż krótko kiełbasę pokrojoną w plasterki. Następnie wymieszaj ją z makaronem. 3 Oprósz przyprawami (pieprzem, papryką).

4. Włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp serem i zapiecz. Posyp szczypiorkiem, udekoruj bazylią. (Makaronu możesz nie zapiekać, tylko gorący posypać serem i podać).

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:makaron | makarony

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.