Reklama
  • Czwartek, 29 października 2015 (13:05)

    Makaron z kolorowymi paprykami

Szkl. suchego makaronu, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 8 średnich pieczarek, duża cebula lub 2 mniejsze, tłuszcz do smażenia papryki, słodka i ostra w proszku, curry, czosnek granulowany, sól, pieprz.

Ewa Szymczak z Legnicy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Reklama

Przygotowanie 35 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 2 porcje

1 Makaron gotuję, odcedzam i odstawiam. Papryki i cebulę kroję w krążki, pieczarki w ćwiartki.

2 Na patelnię z tłuszczem wrzucam pieczarki z cebulą, lekko solę. Przykrywam i duszę, aż cebula zmięknie. Dodaję papryki, przyprawy, mieszam. Przykrywam i duszę, aż papryki zmiękną. Łączę z makaronem. Podaję gorące.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:makaron | na | Legnica | przepis | Electronic Arts | papryki | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 450 g spaghetti (z pszenicy durum lub pełnoziarnistego), 400 g dojrzałych pomidorów, pokrojonych w grubą kostkę, 1/2 cebuli posiekanej, 1/2 szklanki natki pietruszki posiekanej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.