Reklama
  • Wtorek, 4 sierpnia 2015 (08:05)

    Makaron z kurczakiem

Składniki: 50 dag filetów z piersi kurczaka, 4 kolorowe papryki, 2–3 ząbki czosnku, kilka gałązek natki pietruszki, 40 dag makaronu (np. grube pióra), 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, zioła prowansalskie.

1. Filety z kurczaka opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odłóż na bok.

2. Papryki rozetnij, oczyść z pestek, strąki opłucz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Reklama

Dołóż mięso i smaż je po 4 minuty z każdej strony. W tym czasie makaron wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj ok. 8 minut.

3. Natkę posiekaj. Mięso zdejmij z patelni, pokrój w grubą kostkę. Na tym samym tłuszczu smaż paprykę przez 5 minut.

Przypraw ją solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj z natką i kurczakiem.

4. Makaron odcedź, osącz, połącz ze składnikami z patelni. Wyłóż na talerze. Gotowe danie udekoruj np. gałązkami natki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:makaron | makaron z kurczakiem | z | makarony

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g spaghetti ● 200 g zielonej drobnej fasolki szparagowej ● 6 jajek ● 50 g sera typu parmezan ● 50 g mleka ● sól, cukier i pieprz ● 1/2 pęczka natki pietruszki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.