Reklama
  • Środa, 16 marca (14:05)

    Makaron z parmezanem

Składniki: ● opakowanie makaronu kokardki ● 150 g sera gorgonzola ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 10 orzechów włoskich ● 4 łyżki mleka ● parmezan ● natka pietruszki

1. Ser gorgonzola rozdrobnij i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodaj mleko. Podgrzewaj aż powstanie gładki gęsty sos. Mieszaj często, bo ser łatwo się przypala.

Reklama

2. Orzechy pokrój na nieduże kawałki. Zostaw kilka do dekoracji, a resztę wrzuć na patelnię. Podgrzewaj 2-3 minuty. Ugotuj makaron na półtwardo.

3. Wrzuć makaron na patelnię. Wymieszaj. Posyp natką i parmezanem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | z | makarony | parmezan

Zobacz również

  • Składniki: 12 płatów lasagne, 80 dag świeżego szpinaku, ser pleśniowy, 6 ząbków czosnku, cebula, 2 łyżki śmietany, olej, pierś z kurczaka, mozzarella, pieprz, sos beszamelowy, szklanka sosu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.