Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Makaron z pesto brokułowym

Składniki: na 4 porcje, główka brokułów, 2 ząbki czosnku, łyżka orzechów włoskich,15 dag tartego parmezanu,szklanka oliwy, sól, tłuczony kolorowy pieprz, 2 łyżki masła, 10 dag pomidorków cherry, 40 dag makaronu penne

Reklama

Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.

Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.

Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.