Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Makaron z pieczarkami

Składniki: ● opakowanie makaronu rurki ● 7 plasterków chudego boczku ● cebula ● 400 ml śmietany 18% ● 400 g pieczarek ● ząbek czosnku ● oliwa ● sól ● pieprz ● natka pietruszki

1. Boczek pokrój w paseczki, a cebulę w kostkę. Przyrumień wszystko na patelni. Pieczarki pokrój w plasterki.

2. Dodaj je do boczku i cebuli. Kiedy wyparuje nadmiar płynu, wlej śmietankę i dopraw.

Reklama

3. Makaron ugotuj na półtwardo. Dodaj go na patelnię i dokładnie wymieszaj. Posyp posiekaną natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | makarony | z | pieczarki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 8 małych kiełbasek chorizo, 40 dag najcieńszego spaghetti, ugotowanego al dente, 2 puszki krojonych pomidorów, po 2 cebule i czerwone papryki, 15 dag mrożonego groszku, po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.