Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Makaron z pieczarkami

Składniki: ● opakowanie makaronu rurki ● 7 plasterków chudego boczku ● cebula ● 400 ml śmietany 18% ● 400 g pieczarek ● ząbek czosnku ● oliwa ● sól ● pieprz ● natka pietruszki

1. Boczek pokrój w paseczki, a cebulę w kostkę. Przyrumień wszystko na patelni. Pieczarki pokrój w plasterki.

2. Dodaj je do boczku i cebuli. Kiedy wyparuje nadmiar płynu, wlej śmietankę i dopraw.

Reklama

3. Makaron ugotuj na półtwardo. Dodaj go na patelnię i dokładnie wymieszaj. Posyp posiekaną natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | makarony | z | pieczarki

Zobacz również

  • Zapiekanka  makaronowa

    Składniki: 30 dag makaronu kokardki, mały brokuł, 2 pomidory, 2 cebule, pętko cienkiej kiełbasy, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 15 dag startego sera żółtego, 2 łyżki suszonej natki pietruszki, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.