Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (11:05)

    Makaron z pieczarkami

Składniki: ● opakowanie makaronu rurki ● 7 plasterków chudego boczku ● cebula ● 400 ml śmietany 18% ● 400 g pieczarek ● ząbek czosnku ● oliwa ● sól ● pieprz ● natka pietruszki

1. Boczek pokrój w paseczki, a cebulę w kostkę. Przyrumień wszystko na patelni. Pieczarki pokrój w plasterki.

2. Dodaj je do boczku i cebuli. Kiedy wyparuje nadmiar płynu, wlej śmietankę i dopraw.

Reklama

3. Makaron ugotuj na półtwardo. Dodaj go na patelnię i dokładnie wymieszaj. Posyp posiekaną natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | makarony | z | pieczarki

Zobacz również

  • 25 dag makaronu grube pióra, 1 cebula, sól, 1 ząbek czosnku, 8-9 gałązek tymianku, 40 dag polędwiczek wieprzowych, 2 łyżki oliwy, 1 puszka pomidorów w kawałkach, pieprz, 1 łyżeczka bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.