Reklama
  • Wtorek, 15 września 2015 (10:06)

    Makaron z pieczonymi warzywami

Składniki na 4-6 porcji: 1 opakowanie makaronu, np. penne, 1 bakłażan, po 2 czerwone papryki i cebule, 1 marchew, 1-2 ząbki czosnku, 10 dag tartego parmezanu, 4 pomidory, sól, pieprz, bazylia, kilka łodyżek natki pietruszki, 2 łyżki oliwy.

1 Warzywa umyć. Marchew pokroić w cienkie ukośne plasterki, paprykę w kawałki, bakłażana w kostkę, cebulę i pomidory w ósemki, czosnek przecisnąć przez praskę. Naczynie żaroodporne z szerokim dnem wysmarować oliwą, ułożyć warstwę warzyw (bez pomidorów), skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Piec pod przykryciem ok. 35 minut w temp. 200ºC. W połowie pieczenia warzywa obrócić, dodać pomidory i czosnek.

Reklama

2 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, zmieszać z warzywami. Posypać tartym parmezanem i przybrać natką pietruszki.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium
Więcej na temat:makaron | piec | z | makarony

Zobacz również

  • 25 dag spaghetti, sól, 1 mała cukinia, pieprz, 4 połówki suszonych pomidorów, 3 gałązki oregano, 4 gałązki majeranku, 180 ml mleka, 3 jajka, 5 dag żółtego sera (gouda), 1 cebula, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.