Reklama
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Makaron z pomidorami

Składniki dla 4 osób: 1/2 kg makaronu (penne) • 1/2 kg liści szpinaku • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie • 3-4 ząbki czosnku • 4-5 łyżek startego parmezanu • oregano • bazylia • sól • pieprz

1. Liście szpinaku oczyścić, pokroić, sparzyć. Pomidory pokroić w paski. Oliwę z pomidorów rozgrzać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Poddusić, dodać sparzony szpinak i pokrojone pomidory. Przyprawić do smaku.

Reklama

2. Do makaronu – ugotowanego zgodnie z przepisem – dodać sos z suszonych pomidorów oraz dwie łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.

Czas: około godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: makaron razowy, 15 dag szpinaku, sól, cebula , 2 ząbki posiekanego czosnku, 3 plastry szynki, 3 łyżki masła, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana, oliwa. więcej

Wasze komentarze: 2,

przeczytane przez: 6 osób Dodaj komentarz
ila

~ila -

Wiadomo, że pomidory dobre tylko w sezonie a poza w ogóle nie są smaczne, wtedy zazwyczaj kupuje przecier pomidorowy albo pomidory w kartonie czy w puszcze najczęściej z Primo Gusto, bo bardzo smaczne są i wtedy zawsze wychodzi mi pyszny sosik.

ila

~ila -

Wiadomo, że pomidory dobre tylko w sezonie a poza w ogóle nie są smaczne, wtedy zazwyczaj kupuje przecier pomidorowy albo pomidory w kartonie czy w puszcze najczęściej z Primo Gusto, bo bardzo smaczne są i wtedy zawsze wychodzi mi pyszny sosik.