Reklama
  • Piątek, 7 sierpnia 2015 (08:05)

    Makaron z pomidorami i serem pleśniowym

Składniki dla 4 osób: 50 dag makaronu penne • 30 dag polędwiczki wieprzowej • 15 dag pieczarek • 40 dag pomidorów z puszki • 25 dag sera pleśniowego • 20 dag orzechów włoskich • 10 dag kiełków • 3 łyżki oliwy • garść świeżej bazylii • sól • pieprz.

1 Makaron ugotuj. W rondelku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek, mieszając smaż chwilę. Wrzuć pomidory z puszki, duś pod przykryciem 15 minut. Polędwiczki umyj, osusz, pokrój w paski.

Reklama

Pokrop sosem sojowym, usmaż na oliwie. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, usmaż na oliwie, cały czas mieszając. Przełóż pieczarki i usmażone mięso do rondelka z sosem. Całość duś przez chwilę.

2. Makaron wyłóż na talerze, nałóż sos z mięsem i pieczarkami. Posyp serem, bazylią, kiełkami np. fasoli Mung.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | Makaron z pomidorami | z | makarony

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 500 g makaronu (np. kolanka albo świderki) ● 500 g wieprzowej kiełbasy ● 2 zielone papryki ● 3 łyżki oleju ● 400 g śmietany kremówki ● 2–3 łyżki keczupu ● 100 g sera Gouda w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.