Reklama
  • Poniedziałek, 5 października 2015 (13:00)

    Makaron z sosem pomidorowym

SKŁADNIKI: ● 500 g makaronu świderki ● 5 pomidorów ● 2 cebule ● 2 ząbki czosnku ● 50 ml oliwy ● 1 łyżeczka cukru ● tymianek ● oregano ● bazylia ● sól ● pieprz.

Reklama

1 Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo.

2 Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Kiedy stanie się złota, dodaj posiekany czosnek.

3 Pomidory, cebulę z czosnkiem i przyprawy wrzuć do garnka i gotuj 15-20 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Opakowanie makaronu cannelloni • 50 dag mrożonego szpinaku • 15 dag sera ricotta • 5 dag sera gorgonzola • kulka mozzarelli • jajko • gałka muszkatołowa • 4 ząbki czosnku •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.