Reklama
  • Wtorek, 8 września 2015 (14:05)

    Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Składniki: • pół paczki makaronu rurki lub świderki• pół kg świeżego szpinaku • 15 dag sera rokpol • 15 dag sera żółtego • pół kubka śmietany 18% • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz • gałka muszkatołowa • 2 łyżki oliwy • pół opakowania rukoli.

1. Czosnek obierz, potnij w cienkie plasterki i delikatnie zeszklij na oleju.

2. Szpinak umyj, przebierz, oddziel liście od łodyżek, po czym dodaj na patelnię do czosnku. Smaż na małym ogniu ok. 5 minut. Pod koniec posyp warzywa pokruszonym rokpolem, dodaj przyprawy i zalej je śmietaną.

Reklama

3. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozłóż go na talerzach, a następnie polej sosem szpinakowym oraz posyp startym serem żółtym i świeżą rukolą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:makaron | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu conchiglioni ● puszka krojonych pomidorów ● pół kg mięsa mielonego wołowego ● 2 marchewki ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● sól ● pieprz ● ostra papryka ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.