Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (11:05)

    Makaron z tuńczykiem

Składniki: ● puszka tuńczyka w oleju ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego ● 2 ząbki czosnku ● 15 dag żółtego sera ● 1 łyżeczka słodkiej papryki ● opakowanie makaronu spaghetti ● sól ● pieprz ● szczypta bazylii

1. Tuńczyka odcedź z oleju i wymieszaj z koncentratem. Duś przez 5-10 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i dopraw.

Reklama

2. Ser zetrzyj na tarce. Wsyp do gorącego sosu i wymieszaj. Gdy się rozpuści, odstaw. Ugotuj makaron. Polej go sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Zapiekany makaron

    Składniki na 6 porcji: 30 dag makaronu, 2 cebule, 20 dag wędliny lub gotowanego kurczaka, 1 puszka zielonego groszku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/4 szklanki bulionu, 15 dag żółtego sera,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.