Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Makaron z tuńczykiem

Składniki: ● puszka tuńczyka w oleju ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego ● 2 ząbki czosnku ● 15 dag żółtego sera ● 1 łyżeczka słodkiej papryki ● opakowanie makaronu spaghetti ● sól ● pieprz ● szczypta bazylii

1. Tuńczyka odcedź z oleju i wymieszaj z koncentratem. Duś przez 5-10 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i dopraw.

Reklama

2. Ser zetrzyj na tarce. Wsyp do gorącego sosu i wymieszaj. Gdy się rozpuści, odstaw. Ugotuj makaron. Polej go sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | Makaron z tuńczykiem | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag drobnego makaronu typu ryż, tzw. orzo, 1 filet z kurczaka, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 mała czerwona papryka, 15 dag sera typu feta (najlepiej light),1 ząbek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.