Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Makaron zapiekany z polędwicą

Składniki: 30 dag makaronu muszelki, por, pół puszki ananasa, 15 dag polędwicy sopockiej, 150 ml śmietany 18-proc., łyżka majonezu,15 dag żółtego sera, sól, pieprz, masło, natka.

Makaron ugotuj na półtwardo. Przelej zimną wodą. Por umyj, pokrój w półkrążki. Ananas i polędwicę w grubą kostkę. Wszystko wymieszaj z makaronem. Dodaj śmietanę i majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż makaron z dodatkami, posyp grubo startym serem. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekaj 30 minut. Podawaj na gorąco udekorowany natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:makaron | naczynie | z | makarony

Zobacz również

  • Zapiekanka  makaronowa

    Składniki: 30 dag makaronu kokardki, mały brokuł, 2 pomidory, 2 cebule, pętko cienkiej kiełbasy, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 15 dag startego sera żółtego, 2 łyżki suszonej natki pietruszki, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.