Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Makaron zapiekany z polędwicą

Składniki: 30 dag makaronu muszelki, por, pół puszki ananasa, 15 dag polędwicy sopockiej, 150 ml śmietany 18-proc., łyżka majonezu,15 dag żółtego sera, sól, pieprz, masło, natka.

Makaron ugotuj na półtwardo. Przelej zimną wodą. Por umyj, pokrój w półkrążki. Ananas i polędwicę w grubą kostkę. Wszystko wymieszaj z makaronem. Dodaj śmietanę i majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż makaron z dodatkami, posyp grubo startym serem. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekaj 30 minut. Podawaj na gorąco udekorowany natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:makaron | naczynie | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag makaronu muszle, olej, 1 średni bakłażan, bazylia, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 15 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.