Reklama
  • Piątek, 4 marca 2016 (15:00)

    Makaron zapiekany z porem i szynką

Składniki: 1 op. makaronu wstążki, 1 kostka bulionowa, 1 duży por, 2 łyżki masła, 20 dag szynki, 200 ml śmietany, 2 jajka, 20 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

1. Zagotuj 3 l wody. Wrzuć makaron i kostkę bulionową. Ugotuj wstążki al dente, odcedź. Por oczyść, poszatkuj. Przesmaż na ma śle. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną szynkę. Przesmażone składniki połącz z makaronem, wymieszaj.

2. Śmietanę wymieszaj z rozkłóconymi jajkami. Dodaj połowę startego sera. Sos dopraw solą, pieprzem i gałką. Składniki przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem.

Reklama

Zapiekaj 30 min w 180 st. Posyp resztą sera. Dopiekaj 10 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:makaron | z | makarony | szynki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Opakowanie makaronu cannelloni • 50 dag mrożonego szpinaku • 15 dag sera ricotta • 5 dag sera gorgonzola • kulka mozzarelli • jajko • gałka muszkatołowa • 4 ząbki czosnku •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.