Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (11:05)

    Makaron zapiekany z warzywami

Składniki: ● opakowanie makaronu świderki ● 1 cebula ● 2 ząbki czosnku ● 1 cukinia ● 1 nieduży brokuł ● 3 kolorowe papryki ● 15 dag żółtego sera w plastrach ● 4 łyżki masła ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● natka pietruszki

1. Posiekaj cebule i czosnek. Cukinię pokrój w plasterki, papryki w paski, a brokuły podziel na różyczki. Brokuły sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. Ugotuj makaron.

Reklama

2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj paprykę i różyczki brokuła. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj makaron z warzywami. Oddzielnie na oleju podsmaż cukinię.

3. Resztą masła wysmaruj naczynie żaroodporne. Ułóż makaron z warzywami. Na nim poukładaj żółty ser i cukinię. Zapiekaj w 200°C przez 20 minut. Posyp posiekaną natką.

Ok. 4 zł porcja.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:makaron | z | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu kokardki, 2 cukinie, pokrojone w cienkie plasterki, 6 plastrów suszonej szynki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 i 1/2 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.