Reklama
  • Wtorek, 13 października 2015 (11:05)

    Makaron ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu, np. tagliatelle, 1 duża cebula, 40 dag świeżego szpinaku, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag pomidorków koktajlowych, 20 dag niebieskiego sera pleśniowego, 3 łyżki masła, sól, pieprz, tarta gałka muszkatołowa.

1 Szpinak przebrać, oczyścić, łykowate łodyżki oberwać. Listki dokładnie umyć w kilku wodach, osączyć. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na połówki. Ser rozkruszyć.

2 Masło rozgrzać w rondlu, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, nakryć pokrywką i dusić ok. 5 minut. Dodać pomidorki i poddusić jeszcze chwilę.

Reklama

3 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać bardzo gorące, by ser się stopił.

Przygotowanie: ok. 25 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 12 płatów lasagne, 80 dag świeżego szpinaku, ser pleśniowy, 6 ząbków czosnku, cebula, 2 łyżki śmietany, olej, pierś z kurczaka, mozzarella, pieprz, sos beszamelowy, szklanka sosu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.