Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (08:00)

    Makaron ze szpinakiem

Składniki: makaron wstążki l opakowanie szpinaku, 2 łyżki śmietany 18%, 3 jajka, sól morska, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, oliwa, 3 łyżki margaryny , 2 łyżki startego sera żółtego

Szpinak umyj i odsącz. Podsmaż na rozgrzanej oliwie, dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlej śmietanę i wymieszaj. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i wymieszaj ze szpinakiem.

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż makaron i posyp serem. Na wierzch wbij jajka i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez 10 minut z termoobiegiem. Do makaronu możesz podać sałatkę z rukoli i pomidorków koktajlowych.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 kg szpinaku, sól, 3 dag masła, pieprz, 3 dag mąki, 250 ml mleka, 150 ml bulionu warzywnego (z kostki), gałka muszkatołowa, 1 łyżka oleju, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 średnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.