Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (08:00)

    Makaron ze szpinakiem

Składniki: makaron wstążki l opakowanie szpinaku, 2 łyżki śmietany 18%, 3 jajka, sól morska, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, oliwa, 3 łyżki margaryny , 2 łyżki startego sera żółtego

Szpinak umyj i odsącz. Podsmaż na rozgrzanej oliwie, dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlej śmietanę i wymieszaj. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i wymieszaj ze szpinakiem.

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż makaron i posyp serem. Na wierzch wbij jajka i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez 10 minut z termoobiegiem. Do makaronu możesz podać sałatkę z rukoli i pomidorków koktajlowych.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: makaron razowy, 15 dag szpinaku, sól, cebula , 2 ząbki posiekanego czosnku, 3 plastry szynki, 3 łyżki masła, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana, oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.